Close

by

Debatt om Tro och solidaritets dialog med muslimska organisationer

Under en tid har det förekommit en del medieuppgifter om Socialdemokrater för tro och solidaritets dialogarbete med bl.a. muslimer. Igår, den 29 januari, publicerades ett debattinlägg i Göteborgs-Posten och en nyhetsartikel i Expressen som ger upphov till tolkningar som inte stämmer helt överens med verkligheten.

Förbundsordförande Peter Weiderud kommenterar uppgifterna på vår blogg: ”Expressen avslöjar integrationsrapport”.

Sedan tidigare finns ytterligare två blogginlägg publicerade, den 3 december och den 5 december. I inlägget från den 5 december finns också länkar till de rapporter från 1999 och 2003 som togs fram i full öppenhet och alltså inte är några ”hemliga avtal” som påståtts.

Andra länkar:

Expressenartikeln

Debattinlägget i GP.

Peter Weideruds svar i GP, publicerat 30 januari (kl 16.15).

Övriga kommentarer i urval:

Västerbottens Folkblad

Dagen

Expo idag

Vi vill ge dig som är intresserad av, eller engagerad hos, Socialdemokrater för tro och solidaritet fortlöpande information om det vi gör och säger så du kan bilda din egen uppfattning om vår roll i svensk politik. Förhoppningsvis bidrar Peter Weideruds blogginlägg till att fördjupa bilden. Du är förstås välkommen att sprida hans inlägg i olika sammanhang, t.ex. i sociala medier och till människor som frågar.

Vi är stolta över vårt inkluderande arbetssätt, där dialog och respekt är ledord. Med glädje vill vi bidra till att alla som är inspirerade av sin tro och har socialdemokratiska värderingar ska vara medräknade i vårt parti och finna en plattform som medlemmar i vårt förbund.

Hans Josefsson, förbundssekreterare

Comments

comments

Bli medlem - klicka här!