Close

by

Motionsdags!

Här följer fyra motionsmallar som du kan använda för att motionera till Socialdemokraternas partikongress 2021.

Återupprätta enprocentmålet

Den svenska socialdemokratin har en stolt historia av internationell solidaritet och demokratibyggande att se tillbaka på. Socialdemokratin är en internationell rörelse och det ska märkas i våra biståndspolitiska ställningstaganden, där vi omvandlar ord till handling.

Ladda ner och läs hela motionen här!


Ratificera FN:s konvention om kärnvapenförbud

Socialdemokraterna har varit tydliga motståndare till kärnvapen och förespråkare för nedrustning under hela 1900-talet. De tiotusentals socialdemokrater som gått före oss i kampen för en fredligare värld skulle förvänta sig att deras parti fortsätter att gå i bräschen för att skriva under en historiskt unik FN-deklaration om att förbjuda detta destabiliserande och skräckinjagande massförstörelsevapen.

Ladda ner och läs hela motionen här!


Grön investeringsbank, en katalysator för innovation

Sverige är en innovatör i världsklass. Vi har alla förutsättningar att leda den globala gröna omställning som vi redan vet är nödvändig att göra om vi vill ha en framtid att se fram emot. Den som släpar benen efter sig kommer däremot att inom en inte alltför avlägsen framtid bli den som tvingas köpa de lösningar som andra länder redan har producerat.

Ladda ner och läs hela motionen här!


En sjukförsäkring som ger fler en chans att ställa sig upp

Socialdemokratin är ett frihetsprojekt som bygger på tron att samhället som helhet blir starkare och rikare när alla får möjlighet att delta och bidra med de bästa av sina förmågor. Vi kan inte tolerera social utslagning, vare sig ur ett medmänskligt eller ett samhällsekonomiskt perspektiv. Ekonomisk trygghet för alla som lever i Sverige är en investering som ytterst betalar sig själv.

Ladda ner och läs hela motionen här!

Comments

comments

Bli medlem - klicka här!