Close

STS söker ny förbundssekreterare

Socialdemokrater för tro och solidaritet, STS, är en av fem socialdemokratiska sidoorganisationer. Vi samlar personer som inspireras av sin tro och vill omsätta den i praktisk politisk handling för ett jämlikt samhälle. Vi är en progressiv och frihetlig röst inom arbetarrörelsen som tydligt sätter solidaritetsfrågorna – inte minst frågor om migration, mångfald, klimat och nedrustning – högst upp på den politiska dagordningen.

STS har en ambition att de närmaste åren växa i både medlemsantal och i politisk påverkan. Vi söker nu dig som vill leda detta arbete i rollen som förbundssekreterare!

Som förbundssekreterare är du en nyckelperson i organisationen. Du är kanslichef och har ekonomiansvar. Du leder förbundets arbete med organisationsutveckling, politisk påverkan, internationella projekt och medlemsvärvning. I rollen ingår även att representera organisationen i olika sammanhang. Tjänsten innebär mycket kontakt med medlemmar, lokalföreningar och distrikt samt en del administration.

Du kommer att arbeta mycket nära vår förbundsstyrelse med Sara Kukka-Salam och Jesper Eneroth i spetsen. Du ingår i ett arbetslag som förutom dig i nuläget består av en politisk sekreterare med inriktning på kommunikation och media. Du behöver vara beredd att göra en insats på alla de områden som kansliet arbetar med. Vi är ett litet gäng där det viktigaste inte är vem som gör vad, utan att vi tillsammans når våra mål.

I korthet blir ditt uppdrag att…

  • Leda och fördela arbetet på förbundskansliet och ansvara för ekonomin.
  • Utveckla förbundet för att attrahera fler medlemmar, öka intresset för STS frågor inom arbetarrörelsen och maximera den politiska påverkan.
  • Ansvara för medlemsregistret och föreningsstöd.
  • Driva ett internationellt utvecklingsprojekt tillsammans med förbundsstyrelsen.

Vi tror att du är en strategisk och strukturerad person. Att du kan formulera projektplaner, hålla koll på budget och analysera måluppfyllnad. Att du kan göra politiska analyser och kan skriva underlag. Att du gillar att möta medlemmar och andra organisationer. Att du sporras av utmaningen att få STS att växa i medlemsantal. Att du har erfarenhet av politiskt, fackligt eller annat arbete i folkrörelse och civilsamhälle. Vi vet att du delar våra värderingar om ett rödare och grönare samhälle och vill göra skillnad för allas lika värde. Ledarerfarenhet är meriterande.

Anställningsform

Tjänsten är en heltids tillsvidaretjänst med oreglerad arbetstid och följer kollektivavtal mellan Arbetsgivarföreningen KFO och Handelsanställdas förbund. Under vissa omständigheter tillämpar vi provanställning. Kansliet finns i Socialdemokraternas hus på Sveavägen 68 i Stockholm, men i tjänsten ingår också resor och möjlighet att delar av tiden arbeta på annan ort.

Ansökan

Skicka in din ansökan snarast möjligt, dock senast sista oktober, till sara@trosolidaritet.se. Skriv ”Ansökan förbundssekreterare” i ämnesraden. Bifoga CV och personligt brev.

I detta brev vill vi att du berättar om varför du vill arbeta för just STS och vad som gör dig till rätt person för rollen. Vi vill gärna utforma tjänsten utifrån dina särskilda kompetenser och ge dig stort utrymme att lägga tonvikten där du som bäst kommer till din rätt, därför ser vi gärna att du även förklarar hur du skulle vilja arbeta.

Frågor besvaras av förbundsordförande Sara Kukka-Salam, sara@trosolidaritet.se, 072-543 33 62.

Bli medlem - klicka här!